Zaad- therapie.

Voor de zaadtherapie kunnen allerlei soorten zaden van verschillende afmetingen en vormen gebruikt worden, wanneer we er vanuit gaan dat massage van het punt de belangrijkste doel van het zaad is dan heeft het gebruik van ronde zaadjes de voorkeur. Peperkorrels hebben bij zaadtherapie vaak een voorkeur door de ronde gladde vorm en het verwarmende effect op de huid.

Wanneer we effect willen vergroten kunnen we voor verschillende ziekten andere zaadjes gebruiken. De aard van het zaadje kleur, smaak, vorm kunnen van extra invloed zijn op de aard van de ziekte bij de behandeling van chronische klachten. Hieraan zal op een andere pagina meer aandacht worden gegeven. 

 

# Plak met een pleister op de pijnlijke punten die je gevonden hebt een peperkorrel of zaadje van een plant of een pit van een appel, peer, sinaasappel, sojaboontje enz. Ook in bijv. tortelduivenvoer of parkietenzaad bij de supermarkt vindt je zaadjes van goede afmetingen.

# Grote zaadjes worden gebruikt voor de zachte delen van de hand en voet in de handpalm of voetzool.

# Kleine zaadjes worden gebruikt op plaatsen waar het bot dicht tegen de huid aankomt , bijvoorbeeld op de  vingers en de uiteinden van de vingers en tenen.

# Wanneer je levende zaadjes hebt die nog kunnen kiemen dan heeft dat de voorkeur. De levende energie van het zaad kan dan wisselwerking hebben met het pijnpunt, deze actie maakt de werkzaamheid van het zaad veel sterker en dat is belangrijk voor het genezingsproces.

# Het is belangrijk dat de zaadjes precies op het punt worden geplakt. Wanneer je erop druk moet het pijn doen. Als je niet op het goede punt zit voel je geen pijn en zal er geen effect zijn.

# Goede pleisters gebruiken en zorgen dat de huid droog en niet vet is anders laten de pleisters los.

 

# Wanneer er meerdere pijnpunten heel dicht bij elkaar liggen of wanneer ze een gebiedje vormen dan maak je een “tapijtje” van zaadjes die het hele gebied bestrijkt op een brede pleister. Het tapijtje moet niet groter zijn dan het pijngebied.

# Masseer het pijngebiedje op de zaadjes iedere 3-4 uur ongeveer gedurende 1-2 minuten.

Wees voorzichtig en druk niet te hard anders ontstaat er een blaar.

# Ververs na 24 uur de zaadjes, ze hebben hun kracht afgegeven en worden zacht door het vocht van de huid.

# Zitten de klachten aan de rechterkant van het lichaam dan hebben de rechter hand en voet de voorkeur om  te behandelen. De linker hand en voet zijn dan de tweede keus.  Zitten de klachten aan de linkerkant dan geldt natuurlijk andersom.

# De voeten zijn belangrijk om te gebruiken bij de behandeling, kies voor de voetzool zaadjes die bij het lopen geen pijn doen. Omdat je voortdurend loopt behoeven de zaadjes op de voetzool niet gemasseerd te worden.